Barion Pixel
Menü
707717901

Lottózó IT üzemeltetés

Cégünk 2018-tól segít több Nemzeti dohányboltnak és Lottózónak az ügyféltér digitalizálásában és kialakításában. Értjük ezalatt a lottózókban kötelezően megjelenítendő eredményeket, real time fogadásokat, várható főnyeremények digitális kiírását. A lottózókban hamarosan teljesen kivezetésre kerülnek a papír alapon kifüggesztett információk és minden a Szerencsejáték Zrt. által kért információt monitoron vagy TV készüléken keresztül kell megjeleníteni az ügyfelek számára.  Az ehhez szükséges készülékek beszerzését, beállítását már több helyen cégünk végzi.

Miben tudunk még segíteni a lottózóknak?

  • Igény felmérés és optimalizálás ( ez gyakran eltér )

  • Kijelzők és TV-k beszerzése és beállítása (Falra felhelyezést nem vállalunk)

  • Számítógépek vagy laptopok beszerzése és első beüzemelése 

  • Igény esetén havi felügyelet és állandó karbantartás

  • Távoli beállítás amennyiben erre lehetőség van

Bérelhető géppark!

Ha nem biztos benne hogy jó befektetés lottózóját számítógépekkel felszerelni, eleinte csak próbálja ki! Lehetőség van bérelni a gépparkot, így megnézheti mekkora forgalomnövekedést érhet el vele. Kérjen részletes árajánlatot a 06707717901-es telefonszámon.


Általános tapasztalatunk hogy azokban a lottózókban ahol 5 kijelzőt felszereltünk és a lottóhúzások várható f
őnyereménye mellett a TIPPMIXTIPPMIX PRO, V-Sport , GÓLTOTÓ és egy élő sportesemény kerül kivetítésre a fogadások darabszáma extrém mértékben nőtt. Egy kiemelkedő partnerünknél a kijelzők beüzemelését követő időszakban több mint ötszörösére emelkedett a helyszínen megkötött és feladott tippmix és góltotó szelvények száma. Ez összegszerűen 750%-os emelkedést jelentett (Tippmix és góltotó összesen) mert a darabszámon felül az egy szelvényen megtett tétek száma is növekedett. 

Ügyféltérben elhelyezett számítógépek
Akár kicsi akár nagy lottózóról legyen is szó a vendégek számára sportfogadásra fenntartott számítógép fontos és nagy segítség a terminál kezelőknek. Gyorsítja és egyszerűsíti a munkáját ha a fogadó saját magának keresi ki a megjátszani kívánt meccset vagy futamot, előre pontosan láthatja az odss-okat valamint az aktuális eredményt.  Ott ahol van lehetőség kényelmesen leültetni a vendégeket célszerű több számítógép kihelyezése ,kellemesen szellősen. Az optimális férőhelyek számát ennyi év tapasztalatával könnyedén felmérjük. Nem javasoljuk túl sok gép beüzemelését, kerülendő hogy a vendégek válla "összeérjen" mert a zsúfoltság nem hoz több bevételt. 

Saját és partnereink tapasztalatai

Önmagukban a kijelzők azon túl hogy modernebbé tették a lottózót , más hangulatot is adtak a helynek. A hagyományos lottók feladásának darab és összegszerű emelkedése csupán 2-4%. Azonban a sportfogadások - különösen a hagyományos TIPMIX és GÓLTOTÓ - szelvényszáma és a fogadások összegei emelkedtek. Átlagosan 150-200%-os volt az emelkedés azokon e helyeken ahol még NEM helyeztünk el a vendégek számára számítógépet. Tehát ez az eredmény csak a nagyobb és jobban látható, informatívabb kijelzésnek köszönhető.

Azoknál a partnereinknél ahol a kijelzőkkel együtt 
optimális számú számítógépet is elhelyeztünk , a sportfogadások darabszáma 400%-500%-al emelkedett,  valamint a megjátszott szelvények összege 450-750%-al nőtt!

A kevesebb néha több ezért fontos a helyek optimalizálása. A túl sok "beülő" kialakítása nem hoz nagyobb bevételt mert a zsúfoltság miatt több hely kihasználatlan marad.

Milyen számítógép kell egy lottózóba?
Partnereinknek csak és kizárólag használt prémium üzleti gépeket telepítettünk eddig (
HP ELITEDESKDELL OPTIPLEXLENOVO THINKCENTRE) , hiszen napi 10 órát minimum működnek de a 0-24 es dohányboltokban a beüzemelés óta csak a havi karbantartás idejére kapcsoljuk ki őket. A gépeknek nem kell túlzottan erősnek lennie, egy 4. generációs Intel Core i5 processzor és 4 - 8GB memória bőven elég. Ami ennél fontosabb hogy helytakarékos legyen de a gépház belül kellően szelős és lehetőleg álló házas. Az egész napos működés miatt rengeteg port szív magába a legtisztább helységben is. A gépbe bekerülve az állóházas gépeknél a por nagy része nem az alaplapra és az alkatrészekre rakódik hanem a gépház alján gyűlik össze. 
Vezetékes billentyűzet és egér amit mi javaslunk hiszen a vezeték nélküli eszközökben gyakori lenne az elem csere. Itt az észerűség felül írja a külsőségeket.

Üzemeltetőként cégünk szereti elkerülni a felesleges kábelkötegeket így a lottózókban elhelyezett gépeinkbe mind Wireless vevőt teszünk hogy a wifire tudjon csatlakozni
A monitorok mérete nagyban függ az adott hely méretétől és a komfortos beülők elhelyezésétől. 20" és 22" közti méret a leggyakoribb, itt is fontos hogy prémium irodai terméket válasszunk ( HP EliteDisplay, DELL E és P sorozat valamint UltraSharp, Lenovo ThinkVision , Fujitsu LifeSeries).

Milyen költségekkel kell számolni egy lottózó esetében?

Ez függ az optimálisan elhelyezhető kijelzők és ügyfél számítógépek számától. Egy számítógéppel is értünk már el szemmel látható növekedést és a napi 12 órás nyitvatartási időből jellemzően 10-11órát folyamatosan ki van használva.
Néhány általunk kialakított lottózói ügyféltér

Vendégek számára kialakított "beülők" az online sportfogadás gyorsítására, optimális távolsággal

 

Kijelzők a várható főnyereménnyel, jelenlegi TIPPMIX és V-Sport információkkal

Fő kijelző a várható főnyereményekkel

 

Részletek és helyszini felmérés igénylése 0670 771 7901-es telefonszámon vagy info@crystalcomputer.hu címen!