Barion Pixel
Menü
707717901

DELL Latitude széria

 

A Dell a latitude sorozattal szállt be a prémium üzleti laptopok versenyébe a 90-es években és a kezdetektől felvette a verseny a többiekkel, és megállta a helyét velük szemben, mind paramétereiben mind az anyaghasználatot tekintve.
Azóta is meghatározó szerepet töltenek be az üzleti laptopok piacán.

Nagy hagsúlyt fektetnek arra hogy az egyes szériák közti különbségek elmosódjanak. Anyaghasználati eltérések a régebbi szériáknál ugyan voltak ( Dell Latitude 3340 és 3350 modellek) de ezek mára látszólag eltüntek.
 A Latitude termékcsalád laptopjairól általánosságban elmondható, hogy bár nem a külső design a legfontosabb tényezője egy üzelti laptopnak azonban mégis innovatívabb és megujjulóbb volt mint egy ThinkPad a maga fekete "téglalapjával"
Dell Latitude változatossága és megújjulása 

     

 

 Egy valamiben viszont ugyan azt adják a vásárlóik számára...az pedig a masszivitás amit a Dell a magnézium megerősítésekkel ért el. Így a Dell Latitude laptopok külső burkolata kellőképp rugalmas de mégis ellenálló a külső behatásokkal szemben. A Magnézium burkolatnak még egy nagy előnye van az pedig a súlya. Mármint hogy azonos kategóriájú HP ProBook-hoz képes NINCS neki. (ez a régebbi szériákra jellemző)
A Latitude laptop strapabírása és könnyű súlya teszi igazán csábítóvá azok számára akik kifejezetten sokat hordják magunknál a laptopjukat!

Természetesen a Dell üzleti szériájára is igaz hogy  a Latitude laptopok is egytől egyig a legmagasabb minőségű alkatrészekből állnak 


A Dell Latitude notebook kínálatában mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő gépet, hiszen a gyártó "alapfelszereltséggel" rendelkező laptopokat és csúcskategóriás gépeket is kínál.
3000-széria belépőszint a Latitude szériába / LAPTOPJAINK /
5000-széria Középkategóriás Latitude széria / LAPTOPJAINK /
6000-széria Középkategóriás széria VOLT, ma már kifutott.  / LAPTOPJAINK / (Negyedik generációs processzorokig volt forgalomban- pl. Latitude 6440) 
7000-széria Felsőkategóriás Latitude széria.  / LAPTOPJAINK /(pici apró dolgokban - kialakítás, vékonyság, dell szoftverek támogatottsága- jobb mint az ötezres széria)

Mit jelentenek a számok a DELL Latitude laptopoknál? tipusában?
példa: Dell Latitude 5450 - 

 1. Az első szám ( 5 ) elmondja hogy melyik szériához tartozik a laptop. Ebben az esetben az ötezres széria, tehát ennek a szériának megfelelő paraméterekkel van felvértezve.Például vastagabb mint a 7450-es modell.
 2.  A második  (4)  szám mutatja  a kijelző coll átmérőjét. Ez egy 14" kijelzővel szerelt laptop méghozzá a Latitude ötezres szériájából
 3.  ( 5 ) A processzor generációját adja meg. Tehát ebben a gépben az Intel Core processzorok közül bármelyik lehet (i3, i5, i7 ) de az mindenképpen ötödik generációs lesz. Pl.: Intel Core i5 -5300U 
 4. 0 ) Ez mindig nulla és jelentése nincsen, valószínüleg nem szerettek volna három számjegyű modelleket mint a HP vagy a Lenovo. 

DELL Latitude méretek

 1.  11"  ( 2 in 1 / Laptop és tablet egyben
 2. 12,5" (Például Latitude 72** sorozat vagy a régebbi Latitude 6220 vagy 6230 kiadások. 12,5" DELL Latitude laptopjaink
 3. 13,3" (Latitude 6430 és Latitude 6330 )
 4. 14" (ez a legelterjedtebb méret számtalan készülék közül választhatunk:  14" DELL Latitude laptopjaink ) 
 5. 15,6" ( a Lakossági gépek közül ezt hívjuk "normál" méretnek azonban az üzleti laptopok esetében ez már a "nagy" laptopok közé sorolandó : 15,6" DELL Latitude laptopjaink )

  A megfelelő átmérő megválasztása kiemelten fontos, de figyelembe kell vennünk a felhasználói szokásainkat is.

Dell Latitude felbontások 

 1.  HD  1366*768  / Dell Latitude laptopjaink HD felbontással  /
 2. HD+ 1600*900 
 3. FULL HD 1920*1080 / Dell Latitude laptopjaink FULL HD felbontással /
 4. 4K  3840 x 2160 / csak néhány modellt  ismerünk ezzel a felbontással ITT nézd meg őket