Barion Pixel
Menü
707717901

HP EliteBook 820 G3

HP EliteBook 820 G3 Kis bohóc nagy cirkusz?

Kicsi HP Elitebook 820 G3 

Szép ezüst burkolat és jól átgondolt minimalista design. Első ránézésre ezek jellemzik a HP Elitebook 820 G3 laptopot. Nézzük meg kicsit jobban.... Bal oldalon a kijelzőhöz közelebb van a kensington zár helye majd a hűtőbordák szellőzője és a VGA csatlakozó valamint egy darab normál méretű USB port. Hozzánk legközelebb az SC slot. Ellentétben a Dell Latitude laptopokkal itt hátul semmilyen csatlakozót nem találunk. Jobb oldalán ( szintén hátulról előre) egy kerek "új" töltő csatlakozót, egy SIM kártya foglalat (mini SIM ) alatta a dokkolónak a csatlakozója, előttük a  LAN port ,és még egy USB csatlakozó, headset csatlakozó és hagyományos Displayport foglalat. Legvégül Egy USB-C Type csatlakozó. Elsőre úgy tűnhet hogy kevés az USB de ne felejtsük el hogy a többi kis méretű notebook-on sincs 4-5 belőle, ráadásul egyre több a  C-type csatis pendrive így azt is teljes értékűen használhatjuk. Az ilyen kis méretű laptopokat úgyis útközben szoktuk használni így nem lóg rajta nyomtató, scanner, és 20 egyéb USB-s eszköz.

 

Kinyitva a kijelző tetején a webkamera mellett a BANG & OLUFSEN felirat hirdeti a kulturált hangzást.A fekete gombok jól mutatnak  az ezüst burkolatban, bár a mérete miatt kissé zsúfoltnak tűnhet, de valahogy az összes karakternek el kellett férnie. A pontegér egy natúr fekete sapkát kapott így szinte elveszik a "G-H-B" háromszögben. A touch nem lenyomható csak az érintést érzékeli, és szerencsére itt is kikapcsolható a bal felső sarkában a dupla kattintással. A touch-tól jobbra egy ujjlenyomat olvasó kapott helyet ,ez viszont opcionális tehát nem mindegyikben van.

Kijelzőjének mérete csupán 12,5" és minden esetben matt! Leggyakoribb a hagyományos HD felbontású de néha érkezik hozzánk FULL HD IPS kijelzővel is

Nálunk leginkább az Intel Core i5 -6200u- processzorral kapható de gyártottak belőle i3 és i7 (!) változatot is. Az Intel Core i5 6200u egy 2,3GHz alap frekvenciával dolgozik, de Intel® Turbo Boost -al 2,8Ghz- ig tud elszaladni a 2 magos 4 szálas CPU. Az Integrált HD 520 támogatja a 4K videót 60Hz-en

A hatodik generációs processzorhoz DDR4 memóriák társulnak és egyből 2 foglalattal így egészen 16GB ig bővíthetjük ezt a kis notebookot ami több mint elég. 

A Windows 10 PRO és a saját dokumentumaink egy M.2 SSD-n férnek meg egymással . ( van olyan kiadása a 820 G3 -nak amiben hagyományos  2,5" SSD van )

 

A HP Elitebook 820 G3 felhasználása

Olyanok számára tökéletes megoldás akik napjaikat utazással töltik viszont bármikor jöhet egy azonnali megválaszolást igénylő email vagy egyéb üzenet. A SIM kártya foglalat miatt állandó 4G hálózaton folyamatosan online tudunk lenni az anyósülésen ezzel a kis géppel. De több száz darabot adtunk el egyetemisták számára akiknek meghatározott hely áll rendelkezésükre táskájukban és az 1.3kg -os laptop megváltás egy nagy méretű laptop súlyához képest. 

Összességében elmondhatjuk amilyen kicsi olyan fontos része lehet az életünknek a HP 820 modell 

Ennyi pénzért ajándék a vállalkozásodnak

A cikk írásakor 89.900Ft-tól 119.900Ft ig terjed az Elitebook 820 G3 ára nálunk összetételtől és természetesen állapottól függően. Kérheted 4 vagy 8GB memóriával 128GB, 256GB de akár 512GB SSD tárhellyel is. Volt szerencsénk végre FULL HD IPS kijelzővel is szerezni pár száz darabot.