Barion Pixel
Menü
707717901

HP EliteBook 745 AMD processzorral

HP EliteBook 745 AMD processzorral Mire megyünk az üzleti életben egy AMD procival? 

A HP ELiteBook sorozat jellemzően az Intel Core i5 és Intel Core i7 processzorokra épít, azonban nem feledkeznek meg azokról a felhasználókról sem akik jobban kedvelik az AMD chippeket, vagy a munkájukhoz elengedhetetlenül szükséges az. Minden gyártó igyekszik az összes felmerült igényt kielégíteni a választék terén így a HP mellett  a Lenovo is gyárt prémium üzleti laptopot AMD processzorral.  

HP EliteBook 745

Prémium burkolata mindössze 18,9 mm vékony, ennek ellenére többek között VGA , DisplayPort- és RJ-45 porttal, valamint vállalati dokkolási funkciókkal is fel van felszerelve. Súlya is csupán 1.54 kg így nem jelent terhet a cipelése. Gyerekeknek is tökéletes választás kompakt mérete és könnyű súlya miatt.  Ergonomikus billentyűzet kialakítás -jelentsen ez bármit is ebben az esetben, az tény hogy kényelmesen és gyorsan lehet vele gépelni, a billentyűzet aktív visszajelzést ad amikor lenyomunk egy billentyűt-

És most jöjjön a lényeg!

AMD Processzor

Ezt a modelt 3 féle AMD processzorral adta ki a gyártó:

AMD PRO A8 -8600B (1,6 GHz, akár 3,0 GHz, 2 MB gyorsítótár, 4 mag) AMD Radeon R6 grafikus kártyával

AMD PRO A10-8700B (1,8 GHz, akár 3,2 GHz, 2 MB gyorsítótár, 4 mag) AMD Radeon R6 grafikus kártyával

AMD PRO A12-8800B (2,1 GHz, akár 3,4 GHz, 2 MB gyorsítótár, 4 mag) AMD Radeon R7 grafikus kártyával

 
 

Üzletünkben A10-8700 processzoros laptopok érkeztek nagy darabszámban így arról tudunk érdemben infót adni.
Az alap órajele nem magas - 1800Mhz- de ez az Inteles társai esetében is így szokott lenni, az emelt órajele (Power ) viszont kiemelkedően magas 3,2Ghz

4 maggal 4 szálon végzi a munkát ami így élvezetesen gyors. 

Integrált videochip egy AMD RADEON R6 ami magonként 800Mhz-et tud maximálisan.
Játékra mérsékelten alkalmas. Itt a mérsékeltet úgy kell érteni hogy kávészünetben jó FPS értékkel egy Counter-Strike: GO (CS:GO ) simán elfut rajta. Viszont egy fejlettebb játék már igényel némi kompromisszumot. 
De nem győzzük hangsúlyozni hogy ez nem erre lett kitalálva tehát mi egy nagy extraként értékelünk minden játékot. 

Irodai munkára a legapróbb részletekig tökéletes az AMD processzor. A tesztjeinken nem volt olyan amikor egy hajszálnyival is lassabb lett volna mint egy azonos memóriával rendelkező Intel Core i5 5. generációs laptopunk. 
4K videót akadás mentesen lejátssza ugyan a kijelző "csak"  FULL HD.

Működési hőmérséklete magasabb mint Inteles társainak , de ez az AMD mindegyik processzorára igaz. Ez nem jelent több vagy gyakoribb karbantartási igényt. Részünkről mindenkinek a 2-3 évente újrapasztázást javasoljuk hiszen fillérekért tudjuk meg hosszabítani laptopunk élettartamát egy alapos takarítással és pasztázással.

 

HP EliteBook 745 összegzés

Akár aktív napi 8-10 óra folyamatos irodai használatra akár fiatalabbak számára tanulás támogatására vásároljuk meg csalódásmentes vétel lesz és még némi extrát is kapunk a pénzünkért! Kellemes a karcsú kinézete és fogása de érezhető benne a jó anyaghasználat miatti masszivitás. 
Ár érték arányban egyenesen tökéletes. AMD processzorral a szokásos és elvárható használaton túl egy kis játék is belefér ami nagy plusz pont.

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: HP EliteBook 745