Barion Pixel
Menü
707717901

DELL Latitude széria

DELL Latitude széria Nem csak prémium minőség de már valamiféle design-t is felfedezhetünk...egy ThinkPad-hez képest.

A Dell Latitude notebook kínálatában mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelő gépet, hiszen a gyártó "alapfelszereltséggel" rendelkező laptopokat és csúcskategóriás gépeket is kínál.
3000-széria belépőszint a Latitude szériába / LAPTOPJAINK /
5000-széria Középkategóriás Latitude széria / LAPTOPJAINK /
6000-széria Középkategóriás széria VOLT, ma már kifutott.  / LAPTOPJAINK / (Negyedik generációs processzorokig volt forgalomban- pl. Latitude 6440) 
7000-széria Felsőkategóriás Latitude széria.  / LAPTOPJAINK /(pici apró dolgokban - kialakítás, vékonyság, dell szoftverek támogatottsága- jobb mint az ötezres széria)

Nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a készülékek kiváló ár-érték arányt képviseljenek. Ennek köszönhetően már az 5000-res latitude széria gépei is magas teljesítményre képesek. Ezt nagyszerűen támogatja az erős Intel Core processzor, illetve a villámgyors működést biztosító belső memória ami a hatodik generációs Core i processzortól felfele már DDR4 -es modul. Így a többfeladatos munkavégzés is dinamikus, nem kell akadástól és lassulástól tartanunk. 

Mit jelentenek a számok a laptopom tipusában? NEM MINDEN ESETBEN ÉRVÉNYES AZ ALÁBBI LEÍRÁS! 
példa: Dell Latitude 5450

  1. Az első szám ( 5 ) elmondja hogy melyik szériához tartozik a laptop. Ebben az esetben az ötezres széria, tehát ennek a szériának megfelelő paraméterekkel van felvértezve.Például vastagabb mint a 7450-es modell.
  2.  A második  (4)  szám mutatja  a kijelző coll átmérőjét. Ez egy 14" kijelzővel szerelt laptop méghozzá a Latitude ötezres szériájából
  3.  ( 5 ) A processzor generációját adja meg. Tehát ebben a gépben az Intel Core processzorok közül bármelyik lehet (i3, i5, i7 ) de az mindenképpen ötödik generációs lesz. Pl.: Intel Core i5 -5300U 
  4. ( 0 ) Ez mindig nulla és jelentése nincsen, valószínüleg nem szerettek volna három számjegyű modelleket mint a HP vagy a Lenovo. 

   A fentebbi leírás csak bizonyos esetekben pontos (6440, 5450, 6330, 6430,6420, 3340, 7440, stb) A gyártó többször is változtatta a modelek elnevezésének metodikáját


A gyártó nagy figyelmet fordított a külső megjelenésre is, a Lenovo ThinkPad szériájához képest  kifejezetten mutatós ötletes és változatos a megjelenése. Ugyanakkor lényegesen visszafogottabb egy lakossági Asus VivoBookhoz képest. A tervezés során gondoltak azokra is, akik szeretnek a sötétben dolgozni ezér Dell Latitude notebookok közül a frissebb készülékekbe gyarkan találunk billentyűzet világítást. A lapos billentyűzet kiváló ergonómiai adottságokkal rendelkezik, a gombok ellenállása pedig ideálisnak tekinthető, bár kissé lágyabb a visszajelzés mint egy ThinkPad esetében.Értelem szerűen mivel üzleti szériáról van szó így nagy figyelmet kapott a Dell LAtitude sorozat strapabírása is; a csuklópántok akár 25-40.000 csukást is nyitást is elviselnek, így nem kell attól tartanunk, hogy rendeltetésszerű használat mellett sérülnek a pántok / zsanérok.

A gyártó kínálatában különböző képátmérővel rendelkező készülékeket találhatunk. A megfelelő átmérő megválasztása kiemelten fontos, de figyelembe kell vennünk a felhasználói szokásainkat is. Ha sokat visszük magunkkal a gépünket, érdemes egy kisebb és könnyebb notebookot választani ilyen például a Dell Latitude 72** sorozata. Amennyiben inkább helyhez kötve használnánk és csak elvétve vinnénk magunkkal, a szélesebb képátmérő könnyebb ,komfortosabb munkát tesz lehetővé. A részletgazdag megjelenésért képernyőfelbontás a felelős, ez a Latitude laptopok esetén a HD (1360*768) a HD+ (1600*900) és a FULL HD (1920*1080).

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az általunk használt szoftverek erőforrásigénye határozza meg, milyen gépre van szükségünk.
Némi körültekintéssel kiválaszthatjuk azt a típust, ami a legmegfelelőbb konfigurációval rendelkezik. 

A Dell Latitude notebook kiváló választást jelenthet a legtöbb felhasználó részére akár otthoni akár napi 8 órás irodai aktív használatra., hiszen a kínálatban különböző hardveres támogatással szerelt gépek találhatók, így könnyedén kiválaszthatjuk azt a modellt, ami a leginkább megfelel az igényeinknek.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Prémium üzleti laptopok